Nainen kyykyssä rannalla punainen pipo päässä ja vaaleat hiukset auki katse kameraan

KUKA ON

 

LUOVA ÖISIN?

Nimeni on Mira Simsiö. Olen runoilija.

Melankoliset runot ja riimit, musta huumori, vanhan kansan sanonnat, lausahdukset, puheet tai tarinat auttavat mieltä toipumaan, käsittelevät elämän kipukohtia ja vahvistavat itsetuntoa. Runot luovat kauniita hetkiä elämään. Kirjoitan pimeän aikaan, ehkä arvasitkin jo, että siitä sivustoni nimi Luova öisin juontaa.

Olen tehnyt tilauksesta runoja ja puheita, häihin, hautajaisiin, syntymäpäiville, puolisoille, ystäville, iseille ja äideille – mikä tärkeintä – luomistyö tapahtuu aina tilaajan kanssa suunniteltuna, luottamuksella ja tarinaa kunnioituksella kuunnellen. 

MITEN MINUSTA TULI MINÄ

 

Olen matkaillut maailman ääriin, ihaillut kimmeltävää planktonia öisessä valtameressä, ratsastanut trooppisella saarella auringonlaskuun, kiertänyt kuukausitolkulla Aasiaa ja Eurooppaa, tehnyt aina liikaa töitä, ja opiskellut, sekä siivonnut, myynyt kahvia, hampurilaisia, bensaa, suklaata, olutta, taidetta ja vaatteita.

Ammatiltani olen kulttuurituottaja, sekä aloitteleva taidealan yrittäjä.  

POHJOIS-HELSINGIN TYTTÖ

Olen kasvanut pohjoisimmassa Helsingissä, muuttanut useita kertoja, asunut Töölössä, Siltamäessä, Viikissä, Pasilassa, Kontulassa, Lontoossa ja niin edelleen. Olen tehnyt myös nuorena töitä Lapissa. Nyt olen 36-vuotias. Olen perheemme nuorin vanhempieni kahdesta tyttärestä. Olen saanut elää onnellisen lapsuuden ja minulla on hienot vanhemmat. Olen kummitäti kolmelle.

Olen harrastanut nuorena uintia, lentopalloa, pesäpalloa ja tanssia, mutta mikään ei koskaan tuntunut omalta lajilta. Myöhemmin löysin sukelluksen pariin. Laitesukelluksen olen kokenut aina jännittävänä, jossa saan kokea merenkohinalla säestetyn sinfonian.

Olen kirjoittanut runoja ja tarinoita aina, mutta en ennen vuotta 2020 ole julkaissut niitä. Lisäksi vuonna 2022 löysin pyrografian pariin ja teen pieniä ja isoja polttotöitä niin omaksi ilokseni kuin tilauksesta.

 

KATKERA MELANKOLISTI VAI REALISTINEN OPTIMISTI

Olen aina ihastunut helposti ja kun olen rakastunut – rakastan tulenpalavasti. Tiedän mitä tarkoittaa sielunkumppanuus ja ystävyys. Tiedän mitä on yksinäisyys ja tiedän koska on aika olla yksin.

Olen saattanut läheisiä taivasmatkalle. Olen tuntenut suunnattoman syvää surua. Olen seikkaillut paljon ja viettänyt aikaa hyvässä ja huonossa seurassa. Olen aina pelännyt pimeää. Olen ollut uupunut, loppuun palanut. Olen pelännyt niin, että kädet tärisevät ja on vaikea hengittää. Olen oppinut vastoinkäymisistä. Tehnyt virheitä. Olen kadonnut, kadottanut itseni ja löytänyt kuitenkin tien takaisin. Olen epäonnistunut monesti, mutta olen myös onnistunut. Olen tuntenut ylpeyttä. Olen valehdellut, olen ollut rehellinen. Olen pitänyt lupauksia ja ikävä kyllä pettänyt niitä. Olen pyytänyt anteeksi.

Olen kohtuudella melankolisti. Melankoliaan minut herätti Mikko Maasolan kirjoittama artikkeli ”Sananen – Melankolisti”Ylen uutiset (2016).

Melankolisti voi nähdä elämän runollisuuden. | Mikko Maasola 2016.

Tunnen olevani myös optimisti, en turha haihattelija tai pilviin kurottelija vaan realisti, jonka runoissa kuuluu kipu, kauneus, kaipaus ja toisinaan mustahuumori. Kannatan myönteistä ajattelua ja äidiltäni opittua elämänasennetta, se parantaa. Melankoliset runot vastapainoksi puhdistavat mieltä ja vapauttavat.

Olen elämässä nauranut paljon. Keksin tyhmiä vitsejä ja pidän siitä, että saatan itseni naurunalaiseksi jos huumorintajua muillakin riittää.

mira s. elokuun kahdeksas 2023

nainen istuu laiturilla oranssi paita päällä ja punainen pipo päässä

TILAA TEKSTI

TILAUSRUNOJA  ELÄMÄN TÄRKEISIIN HETKIIN

Tilausruno, puhe tai muu teksti suunnitellaan aina tilaajan tarinaa tarkasti kuunnellen – tilaajan tyylille sopivaksi.

Runot ja tekstit ovat keskipitkiä, noudattavat pituudeltaan sivuiltani löytyviä runoja, noin puolikas A4. Voit katsoa kategorioista tekemiäni tilausrunoja ja muita runoja.

Kirjoitan sinulle elämäsi tärkeisiin tilanteisiin, häihin, puolisolle, vuosipäiväksi, ystävänpäivänä, isänpäivänä, äitienpäivänä, jäähyvästeiksi, muistoksi.

Tilausrunon tai tekstin hinta on alk. 40€ (+alv) tai sopimuksen mukaan. Runo toimitetaan sekä sähköisesti, että pienissä kehyksissä postilla kotiin. Runo maksetaan laskulla.

 Tarkempia tietoja tilausrunoista TILAUKSET  -sivulta.