Nainen kyykyssä rannalla punainen pipo päässä ja vaaleat hiukset auki katse kameraan

KUKA ON

 

LUOVA ÖISIN?

Olen Mira Simsiö (synt. 1986) – runoilija.

Melankoliset runot ja riimit, musta huumori, lausahdukset, puheet tai tarinat auttavat mieltä toipumaan, käsittelevät elämän kipukohtia ja vahvistavat itsetuntoa. Runot luovat kauniita hetkiä elämään. Kirjoitan pimeän aikaan, kun yö kukkuu.

Olen tehnyt tilauksesta runoja ja puheita, häihin, hautajaisiin, syntymäpäiville, puolisoille, ystäville, iseille ja äideille – mikä tärkeintä – luomistyö tapahtuu aina tilaajan kanssa suunniteltuna, luottamuksella ja tarinaa kunnioituksella kuunnellen. 

MITEN MINUSTA TULI MINÄ

 

Olen matkaillut maailman ääriin, ihaillut kimmeltävää planktonia öisessä valtameressä, ratsastanut trooppisella saarella auringonlaskuun ja kiertänyt kuukausitolkulla maailmaa. Olen tehnyt aina liikaa töitä, opiskellut, sekä siivonnut, myynyt kahvia, hampurilaisia, bensaa, suklaata, olutta, taidetta ja vaatteita.

Ammatiltani olen kulttuurituottaja. Maisteriopintoni olen suorittanut taiteiden parissa Turun taideakatemialla.  

Olen kirjoittanut runoja ja tarinoita vuodesta 2004, mutta en ennen vuotta 2020 ole julkaissut niitä.  

MELANKOLISTI, POSITIIVINEN REALISTI

Olen aina ihastunut helposti ja kun olen rakastunut – rakastan tulenpalavasti. Olen saattanut läheisiä taivasmatkalle. Olen tuntenut syvää surua. Olen seikkaillut ja viettänyt aikaa hyvässä ja huonossa seurassa. Olen oppinut vastoinkäymisistä. Tehnyt virheitä. Olen kadottanut itseni ja löytänyt kuitenkin tien takaisin. Olen epäonnistunut monesti, mutta olen myös onnistunut. Olen valehdellut, olen ollut rehellinen. Olen pitänyt lupauksia ja ikävä kyllä pettänyt niitä. Olen pyytänyt anteeksi.

Olen kohtuudella melankolisti. Melankoliaan minut herätti Mikko Maasolan kirjoittama artikkeli ”Sananen – Melankolisti”Ylen uutiset (2016).

Melankolisti voi nähdä elämän runollisuuden. | Mikko Maasola 2016.

Tunnen olevani kuitenkin positiivinen ihminen, en turha haihattelija tai pilviin kurottelija vaan realisti, jonka runoissa kuuluu kipu, kauneus, kaipaus ja toisinaan mustahuumori. 

mira s. maaliskuun kolmas 2024

nainen istuu laiturilla oranssi paita päällä ja punainen pipo päässä

TILAA TEKSTI

TILAUSRUNOJA  ELÄMÄN TÄRKEISIIN HETKIIN

Tilausruno, puhe tai muu teksti suunnitellaan aina tilaajan tarinaa tarkasti kuunnellen – tilaajan tyylille sopivaksi.

Runot ja tekstit ovat keskipitkiä, noudattavat pituudeltaan sivuiltani löytyviä runoja, noin puolikas A4. Voit katsoa kategorioista tekemiäni tilausrunoja ja muita runoja.

Kirjoitan sinulle elämäsi tärkeisiin tilanteisiin, häihin, puolisolle, vuosipäiväksi, ystävänpäivänä, isänpäivänä, äitienpäivänä, muistoksi.

Tilausrunon tai tekstin hinta on alk. 40€ (+alv) tai sopimuksen mukaan. Runo toimitetaan sekä sähköisesti, että pienissä kehyksissä postilla kotiin. Runo maksetaan laskulla.

 Tarkempia tietoja tilausrunoista TILAUKSET  -sivulta.